Procesbesturingsingenieur

 • Plaats Maasvlakte Rotterdam
 • Opleiding Mbo / Hbo
 • Vakgebied Maintenance
 • Contracttype Detacheren

Ben jij een getalenteerde Operationeel Trainer op zoek naar een uitdagende kans? Je zoektocht eindigt hier! We zijn momenteel op zoek naar een Operationeel Trainer om het productieteam te versterken voor onze klant in Rotterdam. Lees verder en ontdek deze geweldige kans.

Wat ga je doen

In de rol van technisch ondersteuner ben jij de expert die verantwoordelijk is voor het verstrekken van deskundigheid en assistentie met betrekking tot onderhoud en bediening, met de focus op controlelussen, gerelateerde instrumentatie, procesbesturing en veiligheidssystemen, waaronder DCS, PLC en SIS. Je onderzoekt en adresseert doeltreffend regelproblemen, waarbij je proactief technische verbeteringen aanbeveelt. Tevens ben jij degene die wijzigingen voorbereidt en implementeert om de prestaties van de procesbesturing te optimaliseren.

Als Procesbesturingsingenieur neem je actief deel aan het opstellen van investeringsvoorstellen en werk je de goedgekeurde (deel)projecten uit, altijd in lijn met bestaande systemen. Je nauwe samenwerking met diverse technische disciplines en specialisten, zoals bedieningspersoneel, onderhoudspersoneel, HSE-personeel, leveranciersspecialisten en aannemers, is essentieel.

Je hebt de supervisie over uitbestede technische werkzaamheden en zorgt voor een grondige controle van relevante documenten en specificaties. Daarnaast neem je deel aan procesrisicobeoordelingen en voer je SIL (Safety Integrity Level) analyses uit. Het opstellen van loopdiagrammen, alarmlijsten, regel- en logica-diagrammen en regelnarratieven, evenals het bijwerken en onderhouden van documentatie voor de procesautomatisering van de fabriek, behoren eveneens tot de cruciale aspecten van jouw rol als technisch ondersteuner. Kies voor een expert die niet alleen oplossingen biedt, maar ook proactief bijdraagt aan de optimalisatie van jouw procesbesturingsomgeving.

Toon meerToon minder

Wat VAPRO Recruitment jou biedt

 • Een ondersteunende werkomgeving die moedigt samenwerking en ontwikkeling aan.
 • Een betekenisvolle baan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid.
 • Marktconform salaris en aanvullende voordelen, inclusief vakantietoeslag, 25 vakantiedagen, 13e maand, bonusregeling en ziektekostenvergoeding.
 • Reiskostenvergoeding van 0,21 cent per km.


Daarnaast kom je in aanmerking voor VAPRO Recruitment Exclusief!

 • Ben je door je proefperiode? Dan wacht een vergoeding op je van € 100 netto die je ontvangt in de vierde maand van jouw dienstverband.
 • € 4.500 opleidingsbudget voor een opleiding bij VAPRO of een van de VAPRO-partners.
 • Ben jij jarig? Dan krijg je van ons een leuke verrassing. 
 • Gratis nieuwste model Iphone na de detacheringsperiode.
 • Wanneer je in de periode dat je via ons gewerkt hebt niet ziek bent geweest krijg je een netto bonus van €500,-!
Toon meerToon minder

Wat vragen wij van jou?

 • Master- of bachelordiploma in chemische, proces- of automatiserings-/regeltechniek.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in procesbesturings- en veiligheidssysteemontwerp in raffinage, petrochemie of vergelijkbare sectoren.
 • Ervaring met DCS, PLC en veiligheidsinstrumentatiesystemen.
 • Kennis van procesdynamica, technische normen en hulpmiddelen zoals dynamische simulatie, AutoCAD en SmartPlant.
 • Vloeiend in Engels, bij voorkeur goede beheersing van Nederlands.
 • Ervaring met projectvoorbereiding en -evaluatie.
 • Andere gewaardeerde eigenschappen: proactieve, zelfstartende mentaliteit, efficiënte samenwerking, toepassing van procesengineeringkennis, duidelijke communicatie van technische kwesties en een hoog veiligheidsbewustzijn.
Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever richt zich op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering en de bevordering van een circulaire economie. Met uitgebreide ervaring in raffinage is deze organisatie een vooraanstaande producent van duurzame vliegtuigbrandstof, hernieuwbare diesel en is actief betrokken bij het ontwikkelen van duurzame en circulaire grondstoffenoplossingen in diverse sectoren. De organisatie heeft ambitieuze doelen gesteld op het gebied van klimaat, biodiversiteit, mensenrechten, evenals voor de toeleveringsketen en grondstoffen. Het streven is om binnen een bepaalde tijd een referentie te worden in duurzaamheid. In nauwe samenwerking met partners wordt er gestreefd naar een koolstof neutrale en natuur-positieve waardeketen. Het succes van deze inspanningen wordt gedreven door een divers en toegewijd team van professionals over de hele wereld.

Bij VAPRO Recruitment zijn wij doorlopend voor diverse bedrijven (in evenzoveel sectoren) op zoek naar operators. Natuurlijk worden onze opdrachtgevers enthousiast van een operator met papieren zoals VAPRO A of VAPRO B. Echter is er regelmatig ook plaats voor een minder ervaren operator met of zonder papieren. VAPRO Recruitment biedt de mogelijkheid om je VAPRO diploma te behalen middels een werk- en leertraject. Als wij een geschikte baan voor je vinden krijg je van ons meteen een jaar / anderhalf jaarcontract. Zodra dat jaar / anderhalf jaar voorbij is ga je (bij een wederzijdse klik) bij de opdrachtgever in dienst.

Toon meerToon minder

Extra informatie

Ben je enthousiast over deze kans? Solliciteer direct! Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Döndü Akilli via 06-51928156 of per e-mail via dondu@vaprorecruitment.nl.

Toon meerToon minder

Solliciteren

Solliciteer dan snel op deze functie of deel de vacature met iemand met deze talenten!

Kan ik je helpen?

Dondu Akilli

Toegang tot VAPRO
Recruitment VIP

 • € 4.500 opleidingsbudget bij VAPRO of VAPRO-partner
 • € 100,- netto na drie maanden dienstverband*
 • € 500,- als je een jaar geen ziekmelding hebt gedaan
 • Gratis nieuwste model iPhone na de detacheringsperiode*

*voorwaarden van toepassing

Nu solliciteren