SHE Coordinator

 • Plaats Ter Apel
 • Uren per week 32 tot 40 uren per week
 • Salaris Tussen €3000 en €4000 per maand
 • Opleiding Hbo
 • Vakgebied Overig
 • Contracttype Werving & Selectie

Wij zijn op zoek naar een gedreven professional die in staat is om structuur te brengen en die een sleutelrol speelt in het waarborgen van veiligheid, compliance en een positieve bedrijfscultuur, van management tot aan de werkvloer. Als HSE Coördinator ben je verantwoordelijk voor het proactief aanpakken van onveilige situaties, het grondig onderzoeken van incidenten en het implementeren van verbeteringen in de bedrijfscultuur.

Wat ga je doen

Binnen onze organisatie ben jij de onmisbare schakel als het gaat om veiligheid, milieu en naleving van regelgeving. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met veiligheids- en milieukwesties. Je gaat verder dan alleen het identificeren van risico's; jij bent de drijvende kracht achter het vormgeven van een veilige en duurzame werkomgeving.

Je meldt, registreert en onderzoekt (bijna) incidenten en ongevallen met als doel om niet alleen de directe oorzaken, maar ook de onderliggende veiligheidsrisico's duidelijk in kaart te brengen. Je formuleert overtuigende verbeteringsvoorstellen en draagt actief bij aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie.

Als vertaler van visie en beleid naar concrete doelstellingen, werk je nauw samen met het team. Jouw rol omvat het geven van voorlichting en trainingen aan het management en de medewerkers, waardoor veiligheid en compliance niet slechts theoretische begrippen blijven, maar tastbaar worden in de dagelijkse operatie.

Verder ben je verantwoordelijk voor het toetsen en evalueren van de naleving van regelgeving en procedures. Jij initieert risico-inventarisaties & evaluaties (RI&E), houdt veiligheids- en inspectieronden en volgt proactief plannen van aanpak op. Het is aan jou om te zorgen dat we niet alleen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, maar dat we hierin ook een stap vooruit blijven.

Je bent niet alleen intern actief; je ondersteunt bij interne en begeleidt externe audits. Operationeel onderhoud je contacten met inspectie SZW, Arbodienst en lokale overheden. Jij neemt de verantwoordelijkheid voor het opstellen, beoordelen en actualiseren van HSE instructies en procedures.

In deze veelzijdige rol ben je ook ADR-veiligheidsdeskundige en draag je zorg voor de registratie van gevaarlijke stoffen, inclusief het beheer van veiligheidsbladen. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het aanvragen van (revisie)milieuvergunningen, ontheffingen, meldingen en jaarverslagen.

Tot slot ben je de monitor en evaluator van prestaties en doelstellingen (KPI’s). Je waarborgt de effectiviteit van beheersmaatregelen en streeft voortdurend naar verbetering van de veiligheidsstandaard.

Kortom, als Specialist Veiligheid, Milieu en Compliance ben je niet alleen de hoeder van regelgeving; je bent een cruciale factor in het vormgeven van een veilige, duurzame en compliant werkomgeving voor ons team. Kom bij ons en maak het verschil!

Toon meerToon minder

Wat VAPRO Recruitment jou biedt

Wat kun je van ons verwachten:

 • Een competitief salaris ingeschaald op basis van je ervaring en opleiding met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. 
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig boeiende bedrijfsuitjes organiseert.
 • Reiskostenvergoeding van 21 cent per kilometer.
 • 8% vakantiegeld om optimaal van je welverdiende vakantie te genieten.
 • Een grondige en effectieve training, ondersteund door een zorgvuldige inwerkperiode.
 • Een open en informele werksfeer, omringd door enthousiaste en gemotiveerde collega's.

We streven ernaar niet alleen een werkplek, maar een dynamische en ondersteunende omgeving te bieden. Wij investeren in jouw groei en welzijn, en wij geloven in een cultuur waarin samenwerking en open communicatie centraal staan. Welkom bij ons team!

Toon meerToon minder

Wat vragen wij van jou?

Wat verwachten wij van jou?

 • Een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een achtergrond in de chemie, en in het bezit van een MVK diploma.
 • Gedegen kennis van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid; een technische achtergrond wordt als een pré beschouwd.
 • Relevante werkervaring op het gebied van Safety, Health, and Environment (SHE) in een productieomgeving.
 • ADR Veiligheidsdeskundige of de bereidheid om hiervoor een cursus te volgen.
 • Het vermogen om duidelijke grenzen te stellen en op een positieve wijze in te grijpen bij onveilige situaties of milieuaspecten.
 • Uitstekende kennis en beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Een proactieve, respectvolle en samenwerkingsgerichte houding, met een pragmatische instelling en de capaciteit om actief bij te dragen aan oplossingen.

Bij ons staat veiligheid, duurzaamheid en samenwerking centraal. We verwachten van jou dat je deze waarden omarmt en actief bijdraagt aan een veilige en positieve werkomgeving.

Toon meerToon minder

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever produceert, ontwikkelt en distribueert actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) voor zowel mens als dier. Deze actieve substanties worden wereldwijd gedistribueerd naar farmaceutische producenten. Zij beschikken over een eigen laboratorium en R&D afdeling die niet alleen de eigen geproduceerde API’s analyseert maar ook voor derden analyses uitvoert.

Toon meerToon minder

Extra informatie

Ben je enthousiast over deze vacature? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via onze website! Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de functie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 0592 820 796. Ons team staat klaar om je te assisteren en al je vragen te beantwoorden. We kijken uit naar jouw reactie en hopen je binnenkort te verwelkomen.

Toon meerToon minder

Solliciteren

Solliciteer dan snel op deze functie of deel de vacature met iemand met deze talenten!

Kan ik je helpen?

Vinsent Morsink

Senior recruitment specialist

Toegang tot VAPRO
Recruitment VIP

 • € 4.500,- opleidingsbudget bij VAPRO of VAPRO-partner
 • € 1250,- bruto startbonus. Betaald na 2 maanden dienstverband*
 • € 500,- als je een jaar geen ziekmelding hebt gedaan
 • Gratis nieuwste model iPhone na de detacheringsperiode*

*voorwaarden van toepassing

Nu solliciteren