Opleidingen

Bij VAPRO specialiseren we ons in het ontwikkelen en aanbieden van hoogwaardige opleidingen en trainingen binnen de technische en industriële sector. Ons streven is de continue verbetering van de vaardigheden en kennis van professionals die actief zijn in productieomgevingen. Ontdek ons uitgebreide aanbod aan opleidingen, zorgvuldig ontworpen om perfect aan te sluiten bij de specifieke behoeften van onze deelnemers.

Ons doel

Het succes van bedrijven is het directe gevolg van gemotiveerde en goed gekwalificeerde werknemers. De factor mens is cruciaal. Ook in branches waar automatisering een vlucht neemt. (Technologische) ontwikkelingen zullen meer en meer van werknemers vragen. De uitvoerende werknemers zullen nooit meer uitgeleerd zijn.

Door de mens en zijn werkplek centraal te zetten in onze dienstverlening, kunnen wij impact maken en een substantiële bijdrage leveren aan het behalen van de bedrijfsresultaten van onze opdrachtgevers. Daarbij bieden wij verschillende oplossingen van instroom tot doorstroom en uitstroom. Wij zetten deze oplossingen in een optimale synergie in.

De modulaire VAPRO opleiding

Met de modulaire VAPRO-opleiding kun je jouw medewerkers opleiden om een waardevol VAPRO-diploma te behalen op verschillende niveaus, waaronder VAPRO Basisoperator, VAPRO A, VAPRO B of VAPRO C. Het programma omvat diverse online modules per niveau, met een gemiddelde duur van ongeveer twee maanden per module*. Na het succesvol afronden van meerdere modules staat de Meesterproef klaar als het officiële examen. Hierdoor kunnen jouw medewerkers binnen anderhalf jaar het gewenste VAPRO-diploma behalen, met uitzondering van de VAPRO C-opleiding, die een half jaar langer duurt.

Meer informatie over de modulaire VAPRO opleiding vind je in onze brochure. 

Waarom VAPRO beroepsopleiden?

Bij VAPRO Beroepsopleidingen staat de ontwikkeling van jouw personeel voorop. Laat hen meegroeien met jouw bedrijf, vergroot hun betrokkenheid en geef hen de mogelijkheid om breder inzetbaar te zijn met meer verantwoordelijkheid. Een investering nu betekent samen profiteren!

Afhankelijk van jouw wensen biedt VAPRO verschillende beroepsopleidingen aan, waaronder:

  • Modulaire VAPRO opleiding voor het behalen van het VAPRO diploma op eigen tempo.
  • Klassikale VAPRO mbo opleiding met wekelijkse lessen onder begeleiding van een docent.
  • Branche-specifieke opleidingen om je expertise in een specifiek vakgebied te vergroten.
  • De VAPRO D opleiding om procestechnologische kennis op hbo-niveau te verbreden en verdiepen.

De groei van jouw personeel kan gericht zijn op snelle inzetbaarheid, betere ondersteuning in huidige functies, of brede inzetbaarheid in diverse productieomgevingen. VAPRO Beroepsopleidingen zijn de sleutel tot deze groei, met meer dan 65 jaar ervaring in het aanbieden van kwalitatieve, praktijkgerichte opleidingen.

Waarom VAPRO functieopleiden?

Bij VAPRO Functieopleidingen staat de groei van jouw bedrijf centraal. Onze functieopleidingen gaan verder dan de individuele ontwikkeling van medewerkers; ze omvatten ook de expertise van ondersteunende professionals en optimalisatie van werkprocessen binnen jouw bedrijf.

Onze aanpak begint met de behoeften van jouw klanten en de specifieke werkplek. Met behulp van de VAPRO bedrijfsscan identificeren we vooraf factoren die de prestaties van productieteams en de productieresultaten kunnen beïnvloeden. Op basis van deze inzichten stellen wij een doelgericht plan van aanpak op. Hierin wordt duidelijk welke onderdelen van een VAPRO functieopleiding al aanwezig zijn en welke nog ontbreken. Zo werken we samen met cruciale stakeholders aan het behalen van vooraf geformuleerde doelstellingen, met optimaal draagvlak voor succesvolle groei. Ontdek de impact van VAPRO Functieopleidingen op de bloei van jouw bedrijf.