Interview met Hesna Zouhri, regiomanager bij VAPRO Recruitment

16/07/2021

Ik ben in 2017 begonnnen bij VAPRO Recruitment. Op dat moment werkte ik al 10 jaar bij mijn vorige werkgever als management
assistent en was toe aan een nieuwe uitdaging. Het leek mij wel wat om als recruiter aan de slag te gaan. Een mooie functie om
meer te leren over werving & selectie, commercie en HR. Ik uploadde mijn cv op een vacaturebank… en ik wist niet wat mij overkwam. Ik werd ineens platgebeld door bureaus!

Een van de bellers was Bjorn, recruiter bij VAPRO Recruitment. Het gesprek met Bjorn bleef mij bij – ik was meteen enthousiast.
Er was gelijk een klik met Bjorn, iets wat ik bij andere recruiters die belden niet had. Hij toonde oprechte interesse in waar ik naar op zoek was en nodigde mij uit om een keer kennis te komen maken.

Ik weet nog dat ik mij meteen welkom voelde. Iedereen was heel sociaal, oprecht en spontaan. Het gesprek verliep op een manier waarop ik het ook zou doen: niet te zakelijk, maar een écht leuk gesprek. Dat is ook wat ik zo mooi vind aan VAPRO Recruitment: “what you see is what you get.”

“Als een klant een klant een kandidaat overneem: Daar doe ik het voor!”

Geen typische directeur

Ik kreeg al snel een uitnodiging voor een 2e gesprek. Dat was met Ebert Koehorst, de directeur van VAPRO Recruitment. Ik was vooraf best zenuwachtig, ik ging met de directeur aan tafel! Dat bleek achteraf nergens voor nodig. Het was een heel ander gesprek dan ik had verwacht. Ebert is erg oprecht. Geen typische ‘directeur’, en dat bedoel ik positief. Hij stelde kritische vragen, maar stelde mij ook erg op mijn gemak.

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

De eerste periode was best heftig, er kwam veel op me af. Het was voor mij natuurlijk een compleet nieuwe functie. Het leukste vond ik het meekijken met collega’s tijdens sollicitatiegesprekken. Al snel mocht ik zelf gesprekken voeren. Bij VAPRO Recruitment laten ze je al snel los. Dat is iets wat bij je moet passen. Het hielp mij wel om de functie snel onder de knie te krijgen. En gelukkig kon ik met vragen altijd bij mijn collega’s terecht. Mijn eerste plaatsing herinner ik me nog goed. Na 1 maand had ik al 3 kandidaten geplaatst! Dat gaf een enorme kick. Toen werd het pas écht leuk.

Ambities

Het eerste jaar deed ik veel kennis op over personeelszaken, detacheren en uitzenden. Na mijn eerste jaar als recruiter wilde ik meer! Ik ben erg ambitieus. Mijn toenmalige regiomanager Ellen gaf mij de vrijheid om zelf evaluatiegesprekken te voeren. Daardoor kon ik alles uit de functie van recruiter halen. Als ik bij een klant was, kreeg ik daar veel energie van. Daardoor wist ik dat ik de commerciële kant op wilde.

Ik maakte een plan en kreeg een proefperiode om mijzelf als regiomanager te bewijzen. Dat vind ik ook zo leuk aan VAPRO Recruitment. Je krijgt kansen, maar die moet je wel zelf pakken. Ik ging 2 keer met Ebert mee naar een klant en daarna moest ik zelf aan de bak. Dat vond ik een enorme uitdaging, maar ook erg spannend. Het is super dat ik die kans kreeg.

Succesverhaal

In korte tijd groeide ik door naar de functie van regiomanager. En door de goede samenwerking met mijn collega Jerry Stift (recruiter), groeide de regio binnen een paar maanden uit tot de grootste regio van VAPRO Recruitment. Samen bedienen we de grootste groep klanten en gedetacheerden.

“Als een klant een klant een kandidaat overneem: Daar doe ik het voor!”

Het mooiste aan mijn werk vind ik de match tussen klant en kandidaat. Krijgt een kandidaat na de detacheringsperiode een vast contract, denk ik: ‘ja, daar doe ik het voor!’ Het bezoeken van klanten vind ik ook erg leuk. Het is heel bijzonder om bij verschillende fabrieken een kijkje in de keuken te nemen.

Laatst had ik met Jerry een rondleiding bij een waterzuiveringsbedrijf. Wat een proces gaat daar aan vooraf, om schoon en gezuiverd water uit de kraan te krijgen! Normaal denk je daar niet zo over na, maar door mijn baan weet ik inmiddels hoe ze veel producten maken of in elkaar zetten.

Dat is echt het leuke aan mijn baan. In alle branches heb ik wel een kijkje in de keuken mogen nemen, of het nou de voedingsmiddelenindustrie is of de chemische industrie. Het is mooi om te zien hoe processen verlopen en producten ontstaan

Veel afwisseling

Geen dag is bij VAPRO Recruitment hetzelfde. Meestal plan ik mijn eigen afspraken in. Gemiddeld heb ik 2 tot 3 afspraken per dag. Toen ik net als regiomanager begon, zagen mijn dagen er wel anders uit. Ik moest mijn eigen regio opnieuw opbouwen. Ik had regelmatig 3 of 4 afspraken per dag! Dat was hard werken, want je moet ook je administratie doen en dat gaat niet als je in de auto zit.

Meestal maak ik aan het einde van de dag mijn offertes en bezoekverslagen. Heb ik een nieuwe aanvraag, dan overleg ik met de recruiters in mijn team, zodat zij de werving kunnen oppakken. Als ik een dag geen afspraken heb, onderhoud ik het contact met mijn klanten en werk ik mijn administratie bij.

In coronatijd zien mijn dagen er natuurlijk iets anders uit. Ik heb minder afspraken en ben meer bezig met relatiebeheer. Vaak komt er ook van alles tussendoor. Mijn werkdagen zijn nooit saai.

De toekomst

Mijn toekomst bij VAPRO Recruitment zie ik zonnig in. Ik ga ervan uit er nog lang als regiomanager te werken. Ik zie nog volop mogelijkheden om te groeien als bedrijf. Ik denk dat we het daar de komende tijd druk mee krijgen. Na de coronacrisis.

We hebben een mooi team met drive om te groeien. Ik heb ook zo mijn ambities. Groeien we door? Dan wil ik graag mijn eigen vestiging voor VAPRO Recruitment runnen. Nee, die ambitie, die stopt nooit!

Jouw mogelijkheden bespreken met Hesna Zouhri?