Geen dag hetzelfde bij United Petfood

10/11/2021

procesoperator

Een VAPRO brancheopleiding volgen: Het brengt je verder

Werken als operator brengt Jeffrey Bakker veel afwisseling. Over de vacature van operator bij United Petfood Netherlands hoefde hij niet lang na te denken. Met veel plezier werkt hij via VAPRO Recruitment op de premake-afdeling bij deze producent van diervoerding. En om zijn vak nog beter te kunnen uitvoeren, volgt hij de operator-opleiding bij VAPRO.

“Als operator weet je nooit precies wat je kan verwachten en dat maakt ons werk uitdagend en afwisselend. In ons werk hebben we te maken met verschillende recepten. Alle ingrediënten om deze recepten samen te stellen, zijn opgeslagen in grote silo’s. Op een gemiddelde werkdag zorg ik dat de silo’s gevuld blijven met goedgekeurde grondstoffen. Wanneer mijn dienst begint, is er eerst een ploegoverdracht. Zo weet ik precies wat de status is en wat er moet gebeuren. Dan ga ik aan de slag met bijvoorbeeld het bijvullen van de silo’s, het samenstellen van de ingrediënten (batchen) en controleren van de hamermolens. 

Het allerleukste aan mijn baan is dat ik meer vrije tijd heb door mijn rooster. Ik werk namelijk in een 5-ploegendienst, wat betekent dat ik 6 dagen werk en vervolgens 4 dagen vrij ben. En de 6 werkdagen zijn verdeeld over 2 ochtenddiensten, 2 middagdiensten en 2 nachtdiensten.”

“Mijn vak als operator is mooi: vooral de technische kant ervan. Je leert het hele proces rondom het ontstaan van de diervoeding. Dat maakt mijn werk echt interessant.”

VAPRO B als goede basis

“Op dit moment volg ik de VAPRO B-opleiding. In mijn ogen is de opleiding de beste keuze. Na het afronden heb je mooie papieren op zak voor de rest van je operator-carrière. Je bent namelijk breder inzetbaar en aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Dat je werkgarantie hebt, is natuurlijk ook een fijn idee.
De opleiding is enorm informatief en breed. Dus na het afronden ben je technisch goed inzetbaar. Wat er onder andere behandeld wordt tijdens de VAPRO B-opleiding? Het gaat over opslag, motoren en het opslaan en samenstellen van ingrediënten. Het gaat zo diep dat je zelfs leert hoe je een elektromotor monteert en demonteert. Tijdens mijn werk heb ik veel profijt van deze diepe kennis. Als er een defect is in een pomp of elektromotor kun je sneller de oorzaak opsporen. Kortom, de opleiding brengt je veel kennis van en inzicht in hoe machines werken.”

Goed geregeld

“Mijn vak als operator is mooi: vooral de technische kant ervan. Je leert het hele proces rondom het ontstaan van de diervoeding. Dat maakt mijn werk echt interessant. Ik houd ervan als alles goed loopt. Ik ben erg blij met VAPRO Recruitment als werkgever. Het contact en de bereikbaarheid is goed en ze staan altijd voor mij klaar. Een mooi voorbeeld is toen ik een tijd geleden een werkgeversverklaring nodig had en ze dit binnen no-time hadden geregeld. Het is een goede werkgever die het beste met je voor heeft.”

Gouden tip

“Wat mij heeft geholpen in mijn vak is om alles wat van belang is, te noteren. Ik houd een notitieboekje bij waarin ik alle stappen omschrijf. Dat zou ik ook andere startende operators mee willen geven. En dat niet alleen. Mijn advies is om jezelf onmisbaar te maken door je veel kennis eigen te maken, interesse te tonen en er helemaal voor te gaan. En natuurlijk hoort daar ook een VAPRO brancheopleiding bij want dat brengt je als operator zeker verder.”

Ben jij net als Jeffrey ambitieus? Bekijk dan alle vacatures bij VAPRO Recruitment. 

Jouw mogelijkheden bespreken met Vinsent Morsink?