Joeri over zijn ervaring als monteur onderhoud- en stroring

15/12/2021

procesoperator

Van defensie hoofd technische dienst naar monteur onderhoud- en storing

Niets is mooier dan de succesverhalen te delen van onze kandidaten. Vandaag het verhaal van Joeri, over zijn ervaring als Monteur Onderhoud- en Storing. Het interview met Joeri is alweer van even terug, maar daarom niet minder inspirerend voor vakgenoten. Daarom delen wij het graag opnieuw.

In de eerste helft van 2020 was Joeri de Kort (27 jaar) op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een periode van 7,5 jaar als leidinggevende bij Defensie en vervolgens iets meer dan een jaar als Hoofd Technische Dienst, was hij toe aan iets anders. Op een vrijdagavond zette hij zijn CV op een vacaturebank.

“Ik was ontzettend verbaasd dat Banken Champignons niet alleen interesse had, maar ook al een contractvoorstel gedaan had!”

Geen uitzendbureau

“Zaterdagochtend had ik de eerste reacties op mijn CV al binnen. De meeste waren echter van uitzendbureaus en daarom vielen zij voor mij direct af. Ik zocht niet naar een baan via een uitzendbureau: ik wilde direct in dienst treden bij een bedrijf. Tussen de reacties op die zaterdagmorgen zat ook een e-mail van VAPRO Maintenance (VAPRO Maintenance was tot voor kort de onderhoudstak van VAPRO Recruitment, sinds 1 januari 2021 is de maintenance en operators-tak samengevoegd onder één naam: VAPRO Recruitment). “Het was mij direct duidelijk dat zij niet zomaar het volgende uitzendbureau zijn.

Persoonlijke aanpak

“In het eerste telefoongesprek met Rob vroeg hij me werkelijk het hemd van het lijf. Niet over mijn diploma’s of opleidingen, want daarvan had hij in mijn CV al gezien dat die niet aansloten op de vraag van zijn klanten. Nee, hij vroeg me hoe mijn dagen eruit zagen. Wat ik in mijn huidige baan deed, wat ik leuk vond, dat soort dingen. Voor mij was het al snel duidelijk: Rob kijkt verder dan diploma’s. Tijdens dat eerste gesprek was er ook al direct een klik. Ik dacht: ‘Met hem kan ik wel door één deur.’ En toen ik later de e-mails zag die hij naar Banken Champignons en een ander bedrijf gestuurd had, werd dat gevoel alleen maar bevestigd. Hij omschreef mij goed en duidelijk, zonder daarbij in clichés te vervallen. Maar wat mij écht een goed gevoel gaf, was dat ik- toen ik een keer niet binnen werktijd kon overleggen- een berichtje van Rob kreeg waarin hij zei dat ik hem ook om 19:00 of 20:00 uur mocht bellen. Zo betrokken en persoonlijk zijn ze bij VAPRO.“

Met een lach aan het werk

“Nadat ik bij Banken Champignons op gesprek was geweest, koppelde ik aan Rob terug dat ik dacht dat er geen match was. De functie leek me echt super uitdagend, maar ik dacht echt dat zij me veel te licht vonden. Ik had immers geen passende opleiding -alleen de basiskennis die ik mezelf aangeleerd had- en weinig echte ervaring. Je begrijpt dat ik ontzettend verbaasd was toen Rob me de volgende dag belde en zei dat Banken Champignons niet alleen interesse had, maar ook al een contractvoorstel gedaan had!”
Inmiddels werkt Joeri al een aantal maanden bij Banken Champignons. Dat bevalt goed, vertelt hij: “Het werk is afwisselend. De klussen die ik krijg variëren van het vastzetten van een deurklink of het vervangen van de verlichting van één van onze trucks tot het helpen bij de aanschaf van een nieuwe machine. In mijn werk bij Banken Champignons zit voor mij veel uitdaging. Daarnaast krijg ik echt de kans om verder te groeien in mijn functie en laten zij me duidelijk merken dat ze blij met me zijn. Iedere dag ga ik met een lach op mijn gezicht aan het werk en kom met een nog grotere glimlach weer thuis.”

“Hopelijk mag ik nog een hele poos bij Banken Champignons blijven werken. Maar mocht mijn contract om welke reden dan ook niet verlengd worden, dan weet ik één ding zeker: ik bel direct weer met VAPRO Recruitment. Want dan weet ik zeker dat zij zó weer een mooie uitdaging voor mij vinden. En dat is toch een prettig gevoel.”

Wil jij net als Joeri een échte stap maken in je carrière? Of ben je benieuwd welke uitdaging VAPRO Recruitment jou kan bieden? Neem dan contact op met één van onze recruiters. Ze helpen je graag verder op weg! Of bekijk alle vacatures bij VAPRO Recruitment

Jouw mogelijkheden bespreken met Nick Jansen?