Medewerker van VAPRO Recruitment in de spotlight

27/08/2021

procesoperator

Ronald Gambier, 31 jaar uit Rotterdam

Iets meer dan een jaar geleden begon Ronald Gambier (31) uit Rotterdam aan het traject voor het VAPRO Detacheringscertificaat (VDC). Hij was toen al 7 jaar werkzaam in de procestechniek. In het vak procesoperator voelde hij zich helemaal thuis. Ondanks dat hij al jaren werkervaring had, had hij nog geen diploma’s op zak. Daar moest toch een keer verandering in komen als hij binnen de procestechniek wilde blijven werken en zijn kansen op de arbeidsmarkt wilde vergroten.

Van collega’s hoorde Ronald een paar jaar eerder al van het VDC. Hij schreef zich dan ook al een paar jaar geleden in, maar ging er niet actief achteraan. Zijn partner was toen zwanger van hun dochtertje en dat was ‘niet het juiste moment om grote stappen te zetten’, zoals hij het zelf zegt.

Toen VAPRO Recruitment Ronald vorig jaar mailde of hij nog interesse had in het VDC, was zijn dochtertje 2 jaar en zag hij het zeker zitten

“De juiste stap op het juiste moment”

Deelname aan het VDC

De eerste 20 weken van het VDC bestaan uit theorielessen. Deze volgde Ronald op zaterdag. Hij werkte toen doordeweeks nog bij zijn oude werkgever. Dat was best zwaar: 5 dagen werken en ook nog 1 dag naar school. Toch lukte het Ronald om de theorie met een voldoende af te sluiten!

Daarna volgde 20 weken praktijkonderwijs bij zijn huidige werkgever Upfield. Daar kreeg hij 1 vaste praktijkbegeleider die hem begeleidde en zijn opdrachten controleerde. Over het praktijkgedeelte heeft Ronald wel iets langer gedaan. Dat kwam voornamelijk door onderbezetting op zijn werk. Ook vond hij sommige opdrachten best wel pittig, maar toch lukte het hem om alles met een voldoende af te ronden.

Werken bij Upfield

Sinds de start van het praktijkgedeelte van het VDC werkt Ronald bij Upfield in Rotterdam. Upfield is een margarinefabriek die margarines produceert voor bekende merken als BlueBand, Bertolli en Becel. Ronald werkt in de controlekamer die de fabriek aanstuurt. Daar is hij ervoor verantwoordelijk dat de productie blijft draaien. Dat doet hij door ervoor te zorgen dat de ingrediënten die ze in de productieruimte gebruiken altijd voldoende aangevuld zijn. Op een scherm heeft hij een overzicht van alle ingrediënten en ziet hij alles wat de productie gebruikt.

Ronald’s werkzaamheden zijn heel divers. Geen dag is hetzelfde. Zo moeten er elke dag andere ingrediënten worden aangevuld. In een tank is ruimte voor 5000 kilo, dus met een ingrediënt dat hij net aanvulde, kan de productie wel weer even voort. Ook storingen en andere problemen houden Ronald bezig. In de controlekamer liggen veel leidingen, tanks en pompen. Als daar iets mis mee is, is het aan Ronald om te onderzoeken wat daar de oorzaak van is en hoe hij dat probleem kan oplossen.

Bij Upfield heeft Ronald het erg naar zijn zin. De mensen en de cultuur binnen het bedrijf spreken hem erg aan. Zo maakte hij het eigenlijk nog niet eerder mee, vertelde hij. Iedereen is heel aardig en meegaand. Er hangt een hele fijne sfeer. Zijn collega’s zijn aardig en het is maar een kwartiertje rijden van zijn huis. Als het aan Ronald ligt, is Upfield een bedrijf waar hij heel lang blijft werken.

Begeleiding door VAPRO Recruitment

Ronald behaalde het VDC een tijdje terug al, maar hij heeft nog steeds veel contact met Jerry, recruiter bij VAPRO Recruitment. Regelmatig belt Jerry hem even om te vragen hoe het gaat. Ook toen hij nog met de praktijkopdrachten bezig was, belde Jerry regelmatig. Dan vroeg hij of het lukte met de opdrachten. Daarnaast kan Ronald altijd mailen of bellen als er iets is of als hij ergens tegenaan loopt. Dan krijgt hij altijd heel snel een reactie. Dat vindt Ronald zo fijn aan de begeleiding vanuit VAPRO Recruitment: ‘ze zijn er altijd voor je’.

Tijdens de theorielessen was er ook goede begeleiding vanuit de docenten. Na de les kreeg je een e-mailadres waar je naartoe kon mailen met vragen of als je extra uitleg nodig had. Dat vond Ronald heel fijn: ‘Stel, er was iets dat je graag de volgende les wilde bespreken, dan kon je dat bij de docenten gewoon per mail aangeven.

De voordelen van detacheren bij VAPRO Recruitment
  • De zekerheid van een vaste baan.
  • Alleen op gesprek voor vacatures die écht bij jou passen.
  • Kosteloos volgen van VAPRO-opleidingen.
  • Betere match op jouw persoonlijkheid en motivatie.
  • Een fijn thuis bij VAPRO waar je altijd terecht kan voor een kop koffie of een luisterend oor.
  • Toegang tot VAPRO Recruitment Exclusief.

Jouw mogelijkheden bespreken met Nick Jansen?