De samenwerking tussen United Petfood en VAPRO Recruitment

Jeanine groeit in haar carrière ongeveer net zo hard als de organisatie waarvoor ze werkt: United Petfood. Al sinds 2019 regelt zij samen met haar manager de (soms ad hoc) hr-zaken voor de 2 fabrieken in Coevorden: United Petfood Nederland en Animal Lovers. Van gezondheidsmanagement tot het wervingsbeleid en het binden en boeien van personeel met bijvoorbeeld opleidingen.

29/03/2022

procesoperator

Uitdaging in de proces- en maakindustrie

“United Petfood produceert honden- en kattenvoer voor klanten van over de hele wereld. We hebben meerdere fabrieken in heel Europa die verschillende producten produceren, zoals droogvoer (brokjes), natvoer, snacks en snoepjes. Bij United Petfood Nederland werken 190 eigen medewerkers en een flexibele schil van ongeveer 20 medewerkers. Vorig jaar gingen we door de productiegroei van het 3-ploegen naar het 5-ploegenmodel. We moeten opschalen en continu draaien om het toenemende aantal klanten te voorzien van producten. Doordat we een ‘private label’-fabriek zijn, is het productieproces ook complexer. We werken met recepturen en ingrediënten, waar we nog niet eerder mee hebben gewerkt. Vorig jaar namen we 42 nieuwe collega’s aan. Dit gaan we weer uitbreiden. Idealiter met 2 tot 3 nieuwe operators per maand.”

"Omdat we al lang samenwerken met VAPRO Recruitment, kennen ze ons bedrijf als geen ander. En dat merk je bij het aanbieden van kandidaten"

Wervingsbeleid

“De werving en deels selectie van nieuwe collega’s besteden we uit aan bureaus, waaronder VAPRO Recruitment. We merken iedere dag dat de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt: er zijn meer vacatures dan werkzoekenden. Je moet de latent werkzoekenden benaderen, in gesprek blijven en ze enthousiast maken voor United Petfood. Dat doet VAPRO Recruitment voor ons. Wij zoeken kandidaten met een VAPRO A-of B-opleiding óf iemand die bereid is daar tijd in te steken. Iemand met gevoel voor de techniek, die met gemak een lichte storing zelf oplost. Flexibel en leergierig is. Wat een operator daarvoor terug kan verwachten? Werken in een grote, mooie en interessante fabriek, waar je goed wordt opgevangen en begeleid. Er is een inwerktraject om je wegwijs te maken in de fabriek en we leiden je dusdanig op dat je snel zelfstandig aan de slag kunt als operator.
Voorafgaand aan het sollicitatiegesprek krijgen kandidaten een rondleiding door de fabriek. Zo krijgen ze een goede indruk van de werkplek.

Oplossingsgericht en laagdrempelig

Omdat we al lang samenwerken met VAPRO Recruitment, kennen ze ons bedrijf als geen ander. En dat merk je bij het aanbieden van kandidaten. We doen veel kandidaten die we spreken vanuit VAPRO Recruitment een aanbod om te starten. Ze maken een goede match!
Mijn vaste contactpersoon stuurt doorlopend kandidaten naar me, gemiddeld zo’n 3 profielen per week. Altijd met een duidelijke introductie, een passend cv en nooit opdringerig in de communicatie. VAPRO Recruitment doet de screening vooraf. Dat is heel prettig. Ze denken mee, komen met creatieve oplossingen voor het tekort op de arbeidsmarkt en binden en boeien het personeel.

Zo hebben zij vanuit de on- en offshore-branche kandidaten geworven, die dichter bij huis wilden werken vanwege hun gezin. Zij volgen nu bij VAPRO Recruitment een opleiding voor operators en werken in onze fabriek. Ook een vrachtwagenchauffeur heeft op die manier een plek bij ons gevonden en werkt nu als procesoperator in de maak- en procesindustrie. Alle detacheerders volgen de gewenste opleidingen: VAPRO A, B of C. En als het na de detacheringsperiode wederzijds klikt, bieden we de gedetacheerden graag een contract aan bij United Petfood Nederland.”

VAPRO Recruitment: Vervult je vacatures!

“VAPRO Recruitment bemiddelt voor professionals; van vacatures in de procesindustrie tot vacatures in de maakindustrie. De organisatie VAPRO is ook een leerbedrijf voor operators. VAPRO heeft een lange historie en de consultants weten waar ze over praten.”

Herken jij de uitdagingen van United Petfood en ben je geïnteresseerd in een samenwerking met VAPRO Recruitment? Doe de kandidatencheck en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!