De uitdaging bij Primus Wafer Paper

01/10/2021

procesoperator

Dit is Primus Wafer Paper

“Primus Wafer Paper, opgericht in 1916, is wereldmarktleider op het gebied van dun en flexibel zetmeelpapier. Dit eetpapier levert Primus traditioneel aan de bakkerij-, koek-, snoep- en cakedecoratie-industrie. De producten worden gebruikt voor de productie van onder andere mueslirepen en kokosmakronen en lenen zich ook goed voor printbare labels. Primus exporteert haar producten naar circa 50 landen: van Australië tot Mexico. De productie van dit populaire, hoogwaardige zetmeelpapier gaat 24/7 door.” 

“Ondanks dat Primus Wafer Paper al jarenlang bestaansrecht heeft, kent de organisatie een propositie anno 2020. Primus Wafer Paper zit midden in een veranderproces van een productieorganisatie naar een innovatie- en marktgerichte organisatie. Met de strategie ‘Primus goes prime, the next generations wafer paper’ wil de organisatie de wereld een stukje beter maken door nieuwe innovatieve toepassingen te introduceren. Denk hierbij aan de intrede in de sector farmacie, land- en tuinbouw en de verpakkingsindustrie. Zetmeelpapier is 100% biologisch afbreekbaar en daarmee een zeer goed alternatief voor plastic verpakking. Een mooi voorbeeld hiervan is de productie van frietzakken. Met deze ontwikkelingen maakt Primus zich klaar voor een nieuwe toekomstgerichte propositie.”  

“Voor de werving van personeel is VAPRO Recruitment onze partner. De voorscreening die VAPRO doet, is uitgebreid en uniek. De kandidaten die zij aandragen, passen goed binnen onze organisatie.” – Wouter Smits, managing director bij Primus Wafer Paper

“VAPRO Recruitment is onderscheidend; ze beheersen hun vak, hebben kennis, zijn in control en nemen je serieus.”

De grootste uitdaging van Primus Wafer Paper

“De stap maken van een traditionele productieorganisatie met een monopolie positie veranderen in een markt gedreven innovatieve organisatie. De grootste uitdaging is om medewerkers in alle lagen mee te krijgen in deze transitie. Ons motto is niet voor niets ‘dragen, durven en doen’. Als directie kunnen wij deze slag willen maken, maar het zijn uiteindelijk de mensen die het moeten doen. Zij zijn de belangrijkste schakel in deze verandering en ons grootste asset. Het is daarom belangrijk te investeren in mensen om ervoor te zorgen dat ze aangehaakt blijven. Natuurlijk zijn goede vakmensen schaars. Daarom focussen wij ons meer op de potentie die er is en of mensen opleidbaar zijn. We kijken kritisch naar de posities en welke competenties we nu én in de toekomst nodig hebben. Daarbij is het belangrijk te investeren in (potentiële) medewerkers ook al heb je geen bezettingsissues. Dat is een waardevolle reis.”

“VAPRO Recruitment is onderscheidend; ze beheersen hun vak, hebben kennis, zijn in control en nemen je serieus.”

Zo draagt VAPRO bij aan het opleiden van de medewerkers

“Wij werken intensief met VAPRO samen om de meerderheid op te leiden. Aan de hand van de ‘gaps’ ontwikkelden wij een opleidingsplan met als doel om de kwaliteit van de medewerkers te verbeteren. Deze investering betaalt zich zeker uit. En het werkt ook nog eens 2 kanten op. We zien namelijk dat medewerkers vol enthousiasme de opleiding volgen en graag de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen toekomst. Zo’n 20 medewerkers volgen op dit moment een opleiding tot Operator A of Operator B. Natuurlijk willen we het liefst vakmensen die zowel kennis hebben als met de machines overweg kunnen. In de praktijk komt het ook voor dat we kandidaten aantrekken die we nog vanaf de basis moeten opleiden. Van tevoren kijken we wel naar aspecten als nieuwsgierigheid, of ze in staat zijn processen te doorgronden en of ze de juiste motivatie hebben. Ook dit opleidingstraject doen we in nauwe samenwerking met VAPRO.”

Over de samenwerking met VAPRO Recruitment

‘Naast de vrijheid in je werk, hebben wij ook echt een supermooi product te verkopen. Wij bieden een kandidaat een hele mooie carrière in de proces- en maakindustrie en bedrijven een duurzame oplossing voor hun personeelsprobleem. Toen ik regiomanager wilde worden, vroeg Ebert mij: ben jij onze nieuwe salestijger? Toen zei ik heel abrupt: nee, dat ben ik niet. Ik ga alleen win-win relaties aan met klanten. Zijn wij niet de juiste partij? Prima, dan geef ik dat graag aan. Ik sta volledig achter ons product en het is voor mij makkelijk iets te “verkopen” waar ik écht achter sta. Met die propositie, gericht op partnership voor de lange termijn, voel ik me als een vis in het water.’

Of het nu gaat om een operator of maintenance-specialist, zonder goede vakmensen geen continuïteit in het productieproces. De productie staat namelijk nooit stil en moet altijd doorgaan. 24/7 als de processen daarom vragen. Die vraag aan vakmensen, die beantwoordt VAPRO Recruitment. Wij hebben namelijk het antwoord op jouw complete personeelsvraagstuk voor de werkvloer. Vraag de brochure voor opdrachtgevers aan.

Jouw mogelijkheden bespreken met Ebert Koehorst?